sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pienet salamipiiraat / små salamipaier


Ohjeesta tulee 20 kpl. Tein ohjeen x 3.
Oppskriften er for 20 stk. Jeg lagde den x 3.

Pohja / bunn:
100 g voita tai margariinia / smør eller margarin
n. 3 dl vehnäjauhoja / Hvetemel
1 rkl tomaattipyrettä /ss tomatpyré
2-3 rkl vettä  / ss vann

Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa alumiinivuoat taikinalla.
Bland ingrediensene sammen til en jevn deig. Del deigen i små aluminiumsformer.

Täyte / fyll:
1/2 paprika
3/4 purjosipuli /purrelök
1 rkl ruokaöljyä / ss olje
150 g salami
3 munaa / egg
3 dl maitoa / melk
1/2 tl suolaa / tsk salt

Pilko paprika ja purjo pieneksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota paprikaa ja purjoa n. 3-4 min. suikaloi salami ja lisää kasviseokseen. Anna jäähtyä hiukan.
Sekoita munat ja maito yhteen. Lisää suola.
Jaa täyte vuokiin. Lusikoi päälle munamaitoa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa piiraat lämpiminä tai kylminä.

Skjær paprika og purre til små biter. Varm oljen i en stekepanne og stek paprika og purre i ca. 3-4 min. Skjær salamien og bland det med grønsakene. La det kjøle litt.
Bland melk og eggene og tilsett salt.
Del fyllet i formene og hell over melk-egg-blandingen. Stek i 225 grader i midten av ovnen i ca. 20 min.  Server enten kald eller varm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti