lauantai 21. toukokuuta 2011

Appelsiini-valkosuklaakakku / kake med appelsin og hvit sjokolade

Denne kaken lagde jeg til 17.mai-feiringen vår. Er ikke "rödt-hvit-og-blått", men god er den uansett!

Tein kakun Norjan kansallispäivän juhlaamme. Eipä se ihan "sini-puna-valkoinen" ole, mutta erinomainen maku korvaa tuon "puuttuvan" ominaisuuden ;-)



Bunn:
300 g appelsin-kjeks (dem med appelsinsyltetöy i og som er trekt med mörk sjokolade)
50 g margarin

Fyll:
2 appelsiner
2,5 dl kremflöte
200 g appelsinferskost
130 g hvit sjokolade
0,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
5 gelatinplater
0,5 dl appelsinjuice

Legg et bakepapir på bunnen av et kakeform med löstagbar bunn.
Knus kjeksene og bland i smeltet margarin og bland til en jevn deig/masse. Fordel massen jevnt på bunnen av kakeformen (23-24 cm i diameter) og legg i kjöleskapet for kjöling.
Skrell appelsinene og skjär den i små biter (jeg "skrelte" også båtene). Legg gelatinplatene i kalt vann.
Pisk kremflöte til en ganske lös krem. Bland i ferskosten og sukkeret. Hell i smeltet sjokolade og pisk blandingen jevn. 
Kok opp appelsinjuicen og smelt gelatinplatene i det. Hell blandingen sakte i kremflöte-blandingen samtidig som du pisker blandingen. Bland appelsinbitene forsiktig i. Hell massen i formen og la kaken stivne i kjöleskapet over natten. Pynt og server! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti