sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Punajuuri-suklaamuffinit

Toiveohje :-). Laitan kuvan joskus :-). Ovat kyllä hyviä ja ohjehan on varsin sopiva näin sadonkorjuun aikaan!

Punajuuri-suklaamuffinit  (8-12 kpl)
250 g raakoja punajuuria
200 g taloussuklaata
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leseitä
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
0,75 dl ruokaöljyä
0,5 prk kermaviiliä

Pinnalle:
1,5 dl tomusokeria
n. 1 rkl punajuurien keitinlientä

Lohko kuoritut punajuuret ja keitä lohkot kypsäksi vedessä (vie aikaa…). Valuta, säästä tilkka vettä kuorrutukseen. Soseuta kypsät punajuurilohkot. Sulata vesihauteessa.
Mittaa kuivat aineet kulhoon, lisää munat, öljy, kermaviili sekä punajuurisose ja sekoita sileäksi. Lisää suklaasula taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina vuokiin, täytä vuoat hieman yli puoleenväliin. Paista 200 asteessa 15-17 min.
Sekoita tomusokerista ja punajuuriliemestä kuorrutus, pane seos muovipussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja koristele muffinit kuorrutusraidoilla. Nauti tuoreina.
Voit säilyttää kuorruttamattomia muffineja pari päivää jääkaapissa tai pakastaa ne. Lämmitä hiukan ennen tarjoilua ja koristele.

Ohje: Me-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti