sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Porkkana-nougatpiirakka


Jatketaan "sadonkorjuu"-linjalla :-).

Tämä ohje on uusimmasta ruokaPirkasta (lokakuu) ja piirakka on TODELLA HELPPO tehdä :-).

3-4 porkkanaa (200 g)
3 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
0,5 pss Fazer Wiener nougat crush -rouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa

Kuorrutus:
1 tlk valio maustettua rahkaa, sitruuna
0,5 pss Fazer Wiener nougat crush -rouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää porkkanaraaste, öljy, sokerit ja nougat-rouhe.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk n. 30 cm). (Itse tein 26 cm-irtopohjavuokaan ja toimi ihan hyvin).
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 min. Jos käytät pienempää vuokaa, voi olla, että paistoaikaa pitää pidentää vähäsen.
Anna pohjan jäähtyä kylmäksi.
Levitä sitruunarahka pohjan päälle. Koristele nougat-rouheella juuri ennen tarjoilua, jotta rouhe säilyy rapeana (puuttuu kuvissa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti