tiistai 5. lokakuuta 2010

Liha-perunasose-bataattisose-laatikko


Pientä variaatiota liha-perunasose-laatikkoon :-). Lasisessa paistoastiassa ruuan "raidallisuus" tulisi paremmin esiin, mutta sinkku käyttää (tietenkin) annosvuokia :-).

3 isoa annosta

1 bataatti (n. 300 g)
n. 300 g perunoita
200 g jauhelihaa
puolikas sipuli
suolaa (ja muita mausteita maun mukaan)
margariinia
maitoa
juustoraastetta

Kuori ja pilko perunat ja laita ne kiehumaan. Kuori ja pilko bataatti ja laita se kiehumaan toiseen kattilaan. Bataatti kypsyy nopeammin kuin peruna. Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta makusi mukaan, esim. pippuria, yrttisekoitusta... Kun bataatti ja perunat ovat kypsiä, soseuta ne esim. sähkövatkaimella. Lisää joukkoon nokare margariinia ja maitoa sen verran, että soseesta tulee sopivan paksua. Voitele uunivuoka tai 3-4 annosvuokaa (kuten kuvassa). Jaa bataattisose vuokien pohjalle. Ripottele jauheliha bataattisoseen päälle. Levitä perunasose päälimmäiseksi. ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Taloudellinen emäntä hyödyntää (tässäkin) jääkaapin jämiä: feta-purkin jämät, paprikan loppu, juuston jämät, aurinkokuivattu tomaatti... uppoavat hyvin joukkoon :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti