sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Australian Fish Cakes!


Makumuisto lapsuudestani :-). Australialainen ystävämme teki näitä joskus meillä ja maku jäi lähtemättömästi mieleen!

Tässä vähän ohjeen tapaista...

n. 700 g perunoita
1 sipuli
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 kananmuna
suolaa maun mukaan
muita mausteita maun mukaan (yrttisekoitus, sitruunapippuri...)

Leivitykseen:
2 kananmunaa
korppujauhoja

Kuori ja keitä perunat. Soseuta ne. Pilko sipuli ja lisää perunoiden joukkoon. Valuta tonnikalasta
 ylimääräinen öljy pois ja lisää joukkoon. Lisää myös mausteet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Tee muusista "pihvejä". Riko kananmunat lautaselle ja riko niiden rakenne. Laita toiselle lautaselle korppujauhoja. Kasta pihvit ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista 200 asteessa kauniin värisiksi (n. 30-45 min.). TArjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkkejä/ideoita:
* Tarjoa pihvejen kanssa sweet'n'sour -kastiketta, kermaviilikastiketta, tuorejuustoa...
* Pihvit sopivat myös lastenkutsuille suolaiseksi palaksi. Laita pihvit suodatinpusseihin, joista ne on helppo syödä.
* tonnikalan sijasta voit käyttää esim grillattua broileria.
* Pihveihin voi käyttää myös esim. feta-juustoa, aurinkokuivattua tomaattia, hienoksi leikattua pekonia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti